Dry needling Dokkum

Dry needling is het aanprikken van triggerpoints ofwel knopen in verharde spieren. Die verhardingen treden op ten gevolge van bijvoorbeeld een verkeerde houding of een verkeerde beweging, stress, verwonding of een blessure. Zo’n knoop kan pijnklachten veroorzaken.

Omdat er sprake is van een behandeling met een acupunctuurnaald wordt dry needling nog wel eens in één adem genoemd met acupunctuur, maar dit is zeker niet hetzelfde. Acupunctuur richt zich op het beïnvloeden van meridianen ofwel energiebanen in het lichaam. Dry needling specifiek op knopen in spieren.

Behandeling

Het is de bedoeling de knoop en verharding in de spier weg te nemen door deze te laten ontspannen. Dat gebeurt door het aanprikken van de knoop met een dunne acupunctuurnaald. Er kan kort een gevoel van kramp of een stroomstootje worden gevoeld omdat de spier zich even zal aanspannen. Daarna ontspant de spier zich en zal de klacht verdwijnen. Dry needling blijkt effectiever dan massages, omdat de spier direct soepeler wordt. Als u meerdere spieren heeft laten aanprikken, kan het zijn dat u tijdelijk een zeurend pijngevoel ervaart. Van het prikken zelf zult u nauwelijks iets voelen.

 

Een dry needling behandeling kan worden ingezet bij:

  • pijn in een spier of gewricht
  • stijfheid en/of bewegingsbeperking
  • verminderde kracht bij het aanspannen van een spier
  • hoofdpijn en duizeligheid
  • pijnontwijkend gedrag
  • tintelingen of uitstralende pijn
  • sportblessures

Bij deze klachten kunt u bijvoorbeeld denken aan pijn in de nek, rug of lies. Zo biedt een dry needling therapie goede resultaten bij pijn in de onderrug of de schouders. Vervolgens biedt dit effect bij een aandoening als migraine. Ook hamstring- of kuitblessures en knie- en achillespeesblessures bij sporters kunnen effectief behandeld worden met dry needling.

Meer informatie Gratis inloopspreekuur

Afspraak maken

Voor dry needling bij Fysio 0519 in Dokkum kunt u zonder verwijsbrief van de huisarts een afspraak maken. Tijdens een intakegesprek kijkt onze therapeut wat uw klachten zijn en wat een mogelijk behandelplan kan zijn. Bij onze therapeuten bent u in goede handen. Bovendien wordt dry needling, als onderdeel van de fysiotherapie behandeling, vergoed door uw zorgverzekeraar.

Direct een afspraak maken