Manuele therapie Dokkum

Manuele therapie is een geschikte behandeling als er zich lichamelijke klachten voordoen vanuit de gewrichten. Dat wil niet zeggen dat er louter gewrichtsklachten zijn, want veelal functioneren ook de spieren en andere lichaamsdelen rondom dat specifieke gewricht niet zoals het zou moeten. Het zorgt ervoor dat bewegen lastig en pijnlijk is.

Het gaat bij manuele therapie met name om klachten als:

  • hoofd- en nekklachten in combinatie met het moeilijk bewegen van de wervelkolom
  • nek- en schouderklachten, met een eventuele uitstraling naar de kaak, het hoofd of de armen
  • duizeligheid bij het bewegen van de nek
  • hoge rugklachten, eventueel in combinatie met rib- en borstpijn
  • lage rugklachten, eventueel met uitstraling naar de benen
  • knie- enkelklachten

Onze manuele therapeuten zijn fysiotherapeuten met een specialistische opleiding tot manuele therapeut. Zij zijn gespecialiseerd in gewrichtsbewegingen en het beter laten functioneren van de gewrichten. Er is aandacht voor uw lichaamshouding en hoe uw manier van bewegen kan worden verbeterd.

 

Behandeling

De manuele therapeut brengt uw klachten nauwkeurig in beeld door uw houding, bewegingen en gewrichten te onderzoeken. Op basis van deze informatie stelt de therapeut samen met u een behandelplan op. Vervolgens gaat de behandeling van start. Het zogenoemde ‘kraken’ kan deel uitmaken van een manuele behandeling. U krijgt tevens adviezen en instructies voor gezond bewegen met begeleiding door uw therapeut. Onze ervaring is dat er na een eerste behandeling al sprake is van minder pijn en een grotere bewegingsvrijheid. Tussentijds zal het behandelplan geëvalueerd worden en waar nodig worden bijgestuurd.

Meer informatie Gratis inloopspreekuur

Afspraak maken in Dokkum

Wilt u een afspraak maken voor manuele therapie in Dokkum? Loop dan even binnen tijdens onze ruime openingstijden of neem telefonisch contact met ons op. Onze manueel therapeuten helpen u door hun jarenlange ervaring en hun specifieke werkwijze op de beste en snelste manier van uw klachten af.

Een verwijsbrief van de huisarts is niet nodig om door een manueel therapeut van Fysio 0519 in Dokkum geholpen te kunnen worden. Tijdens het intakegesprek kijken we graag of manuele therapie voor u de juiste oplossing is. Ook informeren we u over een mogelijke vergoeding door uw zorgverzekeraar. Wij hebben met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie!

Direct een afspraak maken