Sportfysiotherapie Dokkum

Zoals de naam al aangeeft is sportfysiotherapie bedoeld voor mensen die om allerlei redenen hun sport niet meer (pijnvrij) kunnen beoefenen of met een specifieke behandeling en oefeningen hun prestaties willen verbeteren. Onze therapeuten helpen u graag sportdoelen te bereiken met behulp van sportfysiotherapie.

Sportfysiotherapie is er om:

  • blessures te verhelpen
  • blessures te voorkomen
  • sportprestaties te verbeteren
  • een (ervaren) sporter naar een hoger niveau in zijn of haar sport te brengen
  • als onderdeel van een andere therapie, waarbij er in de sportzaal geoefend wordt

Behandeling

Om ervoor te zorgen dat u bij een blessure zo snel mogelijk weer kunt sporten of uw dagelijkse activiteiten weer kunt hervatten, werken we met een specifieke behandeling. Er wordt samen met u een persoonlijk behandelplan opgesteld. Deze behandeling sluit exact aan op de sport en de activiteiten die u uitoefent. Zo zorgen we er met maatwerk samen voor dat u snel weer op uw oude of zelfs een hoger niveau kunt sporten.

 

 

Revalideren in onze oefenzaal

Onze oefenzaal biedt voldoende ruimte om te revalideren, gericht op het herstel van spieren en gewrichten. U kunt hier de oefeningen uit uw behandelplan uitvoeren, onder begeleiding van een sportfysiotherapeut. Zo kan er worden gewerkt aan bijvoorbeeld uw stabiliteit, conditie, kracht en coördinatie. Ook kijkt uw sportfysiotherapeut of andere lichaamsdelen die nog wel belastbaar zijn bijvoorbeeld extra getraind kunnen worden. Daarna heeft u de mogelijkheid om te douchen en om te kleden in onze kleedruimte.

Revalideren op het veld

Revalideren kan niet alleen in onze sportzaal, wij ondersteunen u ook bij revalidatie op het veld. Zo kunnen er bijvoorbeeld loopoefeningen op het veld worden uitgevoerd. De oefeningen op het veld vormen vaak de laatste stap in de revalidatie, waarna u uw sport weer blessurevrij kunt beoefenen.

Meer informatie Gratis inloopspreekuur

 Een afspraak maken

Plan direct een afspraak in voor sportfysiotherapie in Dokkum. U heeft geen verwijsbrief van de huisarts nodig om door onze sportfysio begeleid te worden. Bovendien werken we indien nodig intensief samen met andere disciplines in de zorg, zoals sportartsen, specialisten en sportmasseurs.

Direct een afspraak maken

“Mijn ervaringen met Fysio 0519 (locatie Dokkum) zijn zeer positief. Tijdens de behandelingen werd bekeken of alles recht stond en werd ik goed los gemaakt. Na een aantal behandelingen en het doen van mijn oefeningen merkte ik al verschil. De pijn kwam steeds later in de wedstrijd opspelen en uiteindelijk belemmerde het me niet meer.”

Leonie Lubbinga

Marathonschaatser en wielrenster