Schouderfysiotherapie in Dokkum

Spierklachten vinden vaak plaats in de schouders. Daarom heeft Fysio 0512 een werkwijze ontwikkeld speciaal voor schouder- en nekklachten. Een schouderspecialist van Fysio 0512 is een fysiotherapeut gespecialiseerd in schouderklachten en daarom aanvullend geschoold om schouderklachten snel en effectief te verhelpen. Onze werkwijze is gebaseerd op jarenlange praktijkervaring en de nieuwste wetenschappelijke inzichten omtrent verschillende schouderblessures.

Het gaat om schouderblessures zoals:

  • schouderinstabiliteit na bijvoorbeeld een luxatie
  • frozen shoulder
  • slijmbeursontsteking (bursitis)
  • kalkafzetting in een schouder

 

Behandeling

Ook schouderfysiotherapie begint met een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek. We stellen u bijvoorbeeld vragen over de duur van de klachten, de momenten dat u er last van heeft en wat een eventuele oorzaak zou kunnen zijn voor de klachten aan uw nek of schouder. Op basis hiervan stelt de specialist een diagnose en maakt een behandelplan. Deze behandeling bestaat uit verschillende schouderoefeningen en fysiotherapietechnieken, volledig afgestemd op uw klachten.

Schouderfysiotherapie kent verschillende behandelmethodes en oefeningen voor een zo effectief mogelijk resultaat. Specialistische schouderoefeningen worden afgewisseld met algemene fysiotherapie-oefeningen om de klachten vanuit meerdere invalshoeken te benaderen. Ook dry needling, manuele therapie en medical taping kunnen we toepassen als dat het herstel ten goede komt. Samen kijken we altijd naar het juiste behandelplan om uw klachten zo snel mogelijk af te laten nemen en te verhelpen.

Direct een afspraak maken