Stijve nek losmaken

Wanneer u last heeft van een stijve nek, zorgt een blokkade in de spieren, banden en/of wervels in uw nek ervoor dat u uw nek niet goed meer kunt bewegen. Een oorzaak hiervoor is bijvoorbeeld wanneer uw nek langere tijd een verkeerde houding aangenomen heeft en hierdoor overbelast is geraakt. Door overbelasting en andere oorzaken kunnen spieren vervolgens verkrampen, waardoor ze stijf en beurs aanvoelen. Dit kan erg pijnlijk zijn en ervoor zorgen dat u krampachtig gaat bewegen of bepaalde bewegingen gaat vermijden, waardoor u eigenlijk in een vicieuze cirkel terechtkomt en de klachten alleen maar verergeren. Bij Fysio 0519 in Dokkum kunnen we een aantal behandelingen aanbieden waarmee we uw stijve nek losmaken.

Oefentherapie

Onze oefentherapie is niet alleen gericht op oefeningen waarmee we een stijve nek losmaken, maar ook op oefeningen die de stabiliteit en spierkracht van de nek verbeteren en oefeningen waarmee een betere houding aangenomen kan worden. Als de stijve nek immers voor een groot deel veroorzaakt wordt door een verkeerde houding, dat kan op het werk zijn of bij de dagelijkse dingen, is het van groot belang dat de houding aangepast wordt om nieuwe nekklachten in de toekomst te voorkomen.

Mobilisaties en manipulaties

Ontspanning kan helpen om de verkramping in uw spieren weg te halen. Met mobilisaties en manipulaties kan meer beweeglijkheid in de nekwervels gecreëerd worden. De bewegingsbeperking wordt hierdoor (deels) weggenomen. U kunt uw nek hierdoor beter bewegen, waardoor de klachten rondom uw stijve nek sneller af zullen nemen.

Manuele therapie

Wanneer uw spieren verkrampen, hopen afvalstoffen zoals melkzuur zich op in uw nekspieren. Ze worden hierdoor stijf en veroorzaken een stijve nek. Daarnaast zorgen ze ervoor dat de spieren te weinig zuurstof krijgen, waardoor ze niet goed kunnen functioneren en extra gespannen worden. Deze zogenaamde hard aanvoelende spierknopen of triggerpoints in de spieren kunnen door middel van manuele therapie behandeld worden. Met speciale druktechnieken drukken we de afvalstoffen uit de spierknopen, zodat ze beter afgevoerd worden door het lichaam.

Dry needling

Ook dry needling therapie kan spierknopen verhelpen. Deze effectieve behandeling maakt gebruik van zeer dunne acupunctuurnaalden, waarmee de spieren op een speciale manier aangeprikt worden. Ze ontspannen daardoor snel en langdurig. Hierdoor verdwijnen de pijnklachten die door de triggerpoints veroorzaakt worden.

Medical taping

Om de afvoer van afvalstoffen in de spieren te bevorderen of een verkeerde houding te corrigeren, maken we ook wel eens gebruik van (medical) taping. De speciale rekbare tape werkt ondersteunend, verlichtend en drukverlagend. Omdat medical tape dezelfde elasticiteit heeft als uw huid, voelt het heel natuurlijk aan, terwijl het toch helpt uw pijnklachten te verminderen en uw stijve nek verder kan losmaken.

Plan direct een afspraak in voor een vrijblijvend intakegesprek over het losmaken van uw stijve nek. Tijdens dit gesprek kijkt een therapeut van Fysio 0519 welke behandeling het beste bij u past en voor u het meeste effect zou kunnen hebben. We kijken graag wat we voor u kunnen betekenen en of u in aanmerking komt voor vergoeding via uw verzekering. Omdat wij met vrijwel alle zorgverzekeraars een contract afgesloten hebben voor 2019, worden veel behandelingen vanuit uw zorgverzekering vergoed. U heeft geen verwijsbrief van uw (huis)arts nodig voor een behandeling bij Fysio 0519 in Dokkum.

Meer informatie of direct een afspraak maken?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.