Stijve nek

Een stijve nek is een veelgehoorde klacht bij Fysio 0519 in Dokkum. U kunt bijvoorbeeld een stijve nek hebben na het slapen, na een valpartij of een verkeerde beweging. Nekklachten komen vaak voor en gaan ook meestal vanzelf weer weg, maar soms blijft de pijn en stijfheid aanhouden. U kunt een stijve nek zowel rechts als links ervaren of aan beide kanten. Dan is het verstandig hulp in te schakelen om uw stijve nek te verhelpen. Wanneer de klachten langer dan zes maanden duren, is er sprake van chronische nekpijn.

Oorzaken

Vastzittende spieren zijn vaak de oorzaak van een stijve nek. Deze vastzittende spieren worden op hun beurt weer vaak veroorzaakt door een verkeerde slaap- of werkhouding. Andere stijve nek oorzaken zijn langdurige stress, een verkeerde belasting van de spieren, een val of stoot of een onverwachte beweging. Ook kan een stijve nek door tocht ontstaan die op de spieren slaat. Spieren in de nek kunnen door één van deze oorzaken verkrampen en gewrichtjes kunnen vast gaan zitten.

Bij een stijve nek kijken we altijd eerst wat de oorzaken kunnen zijn en welke behandeling hiervoor het meest geschikt is, zoals manuele therapie of fysiotherapie. Misschien heeft u een spier verrekt of is artrose of botontkalking de oorzaak van uw stijve nek. Heel soms is een nekhernia de oorzaak van een stijve nek.

Symptomen

Bij een stijve nek kunt u de nek minder goed bewegen. Dat kan geleidelijk of plotseling ontstaan. Soms zijn bepaalde houdingen of bewegingen helemaal niet mogelijk waardoor dagelijkse activiteiten lastig worden. Naast een stijve nek en schouders kunnen ook symptomen als hoofdpijn en een uitstralende pijn naar het hoofd, de schouders of arm voorkomen. Stijve nek symptomen kunnen verholpen worden met behulp van gerichte oefeningen voor de stijve nek.

Oefeningen

Bij een stijve nek en/of schouders is het belangrijk om de nek te blijven bewegen, zodat de nekspieren niet nog stijver worden en de klachten verergeren. Daarnaast helpen bij een stijve nek oefeningen ter ontspanning en het voorkomen van stress. Een fysiotherapeut of manueel therapeut van Fysio 0519 Dokkum kijkt graag samen met u welke oefeningen uw stijve nek verhelpen. Naast stijve nek oefeningen kunnen aanpassingen aan uw werkplek voor een minder stijve nek en schouders zorgen, denk bijvoorbeeld aan het veranderen van de hoogte van uw bureau of stoel.

Behandeling

Fysio 0519 Dokkum stelt graag een speciaal behandelplan voor u op met stijve nek en schouders oefeningen. Deze nekoefeningen helpen de stijve nek(klachten) te verminderen, de spieren te versterken en meer te laten ontspannen. U krijgt tijdens de behandeling van een stijve nek tips voor een betere houding en minder belastende bewegingen. Welke stijve nek behandeling voor u het meest geschikt is, bespreken we graag tijdens een intakegesprek. We hebben een gratis inloopspreekuur en ruime openingstijden. Ook voor de behandeling van een stijve nek bij uw kind kunt u uiteraard bij ons terecht.

Voor een stijve nek behandeling heeft u geen verwijsbrief van uw (huis)arts nodig. U kunt direct een afspraak bij ons maken. Bij Fysio 0519 in Dokkum staan kwaliteit, service, persoonlijke aandacht en een vertrouwelijke sfeer altijd voorop. Zo streven we naar het beste resultaat, zodat u weer klachtenvrij door het leven kunt!

Meer informatie of direct een afspraak maken?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.