Preventie en behandeling van schouder- en elleboogblessures bij tennis en padel

Geplaatst op

Tennis en padel zijn twee sporten die de laatste jaren steeds populairder zijn geworden en trekken spelers van diverse niveaus aan. Echter, naast het plezier en de uitdaging die ze bieden, is er door de hoge intensiteit ook een verhoogd risico op schouder- en elleboogblessures. In dit artikel bespreken we waarom deze blessures vaker voorkomen bij tennis en padel en waarom het van belang is om tijdig een afspraak te maken bij Fysio 0519 als klachten je beperken in het uitvoeren van je sport.

Waarom een verhoogd risico op schouder- en elleboogblessures?

Bij tennis en padel worden de schouders en ellebogen intensief belast. De herhaalde bewegingen, zoals het slaan van de bal en het uitvoeren van krachtige slagen, leggen veel druk op deze gewrichten. Bovendien kunnen spelers, vooral tijdens toernooien, te maken krijgen met een aanzienlijke opeenvolging van belasting zonder voldoende rust. Dit kan leiden tot overbelasting van spieren, pezen en gewrichten, met als gevolg blessures.

Daarnaast kunnen een slechte techniek, gebrekkige lenigheid en te kort aan kracht ook bijdragen aan het ontstaan van schouder- en elleboogblessures. Het ontbreken van een goede techniek kan ervoor zorgen dat spelers de bal met een verkeerde beweging raken, wat onnodige spanning op de gewrichten veroorzaakt. Daarnaast kan een gebrek aan lenigheid en kracht leiden tot onevenwichtige belasting in het lichaam, waardoor de schouders en ellebogen extra veel belast worden tijdens het spel.

Tijdig een afspraak maken bij Fysio 0519

Wanneer je tijdens het tennissen of padellen last krijgt van je schouders of ellebogen, is het belangrijk om tijdig een afspraak te maken bij Fysio 0519. Het negeren van klachten kan leiden tot verdere verslechtering van de blessure en uiteindelijk tot langdurige klachten. Onze ervaren fysiotherapeuten staan klaar om je te helpen bij het herstellen van schouder- en elleboogblessures, zodat je snel weer pijnvrij kunt genieten van je favoriete sport.

Hoe kan Fysio 0519 je helpen?

Bij Fysio 0519 beschikken we over diverse behandelingen die specifiek gericht zijn op het herstel van schouder- en elleboogklachten. Onze fysiotherapeuten kunnen je begeleiden en adviseren over de juiste technieken en oefeningen om je lenigheid en kracht te verbeteren, waardoor de belasting op je gewrichten vermindert.

Daarnaast maken we gebruik van geavanceerde behandelingstechnieken, zoals dry needling, massage technieken, manuele therapie en medical taping. Deze behandelingen zijn erop gericht om pijn te verminderen, de doorbloeding te verbeteren en het evenwicht in spieren en gewrichten te herstellen.

Conclusie

Tennis en padel bieden plezier en uitdaging, maar ze brengen ook een verhoogd risico op schouder- en elleboogblessures met zich mee. Door tijdig een afspraak te maken bij Fysio 0519 in Dokkum kun je de juiste zorg en behandeling krijgen om zo snel mogelijk van je klachten af te komen en weer actief te zijn op de baan. Neem geen risico op langdurige blessures en laat Fysio 0519 je helpen om optimaal te genieten van je favoriete sport.