Fokke Jan Plantinga

Geplaatst op

Naam: Fokke Jan Plantinga
Geboortedatum: 6 augustus 1968
Woonplaats: Dokkum

Door een verkeerde beweging liep Fokke Jan Plantinga een blessure aan zijn bovenarm op. In het ziekenhuis duurde het een tijd voordat de juiste diagnose gesteld was. Van de arts kreeg Fokke het advies om naar een fysiotherapeut te gaan.

Fokke zegt zelf:
‘Tijdens het verplaatsen van een zware bloembak in de tuin, voelde ik een scheurende pijn in mijn linker bovenarm. Qua vorm was er direct verschil te zien met mijn rechter bovenarm. Het was net alsof mijn biceps opgeschoven waren. Desalniettemin duurde het nog 2,5 maand voordat een MRI uitsluitsel gaf. In het ziekenhuis was het te snel bekeken, net zoals 2,5 maand eerder bij de spoed eisende hulp. De orthopedische arts had snel de MRI bekeken en het advies van de radioloog overgenomen zonder naar de arm te kijken.

Nadat ik mijn arm heb laten zien is de MRI nogmaals bekeken en is was de conclusie dat waarschijnlijk een helft van de biceps ingescheurd of doorgescheurd was. Aldus de arts was er niks aan te doen. Het advies was om naar een fysiotherapeut te gaan, om met fysiotherapie de kracht in mijn arm weer terug te krijgen. Ik heb een afspraak gemaakt bij Fysio 0519.

Samen met mijn fysiotherapeut is een behandelplan opgesteld en heb ik een programma doorlopen met o.a. verschillende spierversterkende oefeningen.Doordat ik mijzelf niet echt de rust gunde en de arm meer belaste dan op dat moment verstandig was, kreeg ik na een wandeling met mijn hond er nog een tennisarm bij aan dezelfde arm. Door middel van dry needling is de arm momenteel weer pijnvrij. Ondertussen is mijn arm alweer een stuk sterker en heb ik weer vertrouwen om de arm normaal te gebruiken. De oefeningen doe ik nog steeds en ik hoop dat de kracht in de arm weer grotendeels terugkomt.

De locatie van Fysio 0519 is voor mij ideaal, omdat het gevestigd is in het bewegingscentrum waar ik ook sport. Gedurende de behandelingen ben ik altijd goed geïnformeerd over de behandeling zelf, de verwachte behandeltijd en de eventuele beschikbare resterende behandelingen uit de verzekering. Kortom ik ben dik tevreden over mijn behandeling bij Fysio 0519.’