Fred van Duuren

Geplaatst op

Naam: Fred van Duuren
Geboortedatum: 22 maart 1963
Woonplaats: Olterterp

Fred had al verschillende knieoperaties ondergaan. Hij was inmiddels weer voldoende fit en wilde in de zomer van 2015 samen met Bewegingscentrum Dokkum de Stelvio beklimmen. Tijdens deze fietsvakantie viel Fred op zijn knie. Toch kon hij zijn fietsvakantie voortzetten en heeft de hele week nog mee kunnen fietsen.

Fred zegt zelf:
“Deze zomer had ik mijzelf 2 doelen gesteld. Begin juni met een groep van Bewegingscentrum Dokkum de Stelvio in Italië beklimmen en op 4 juli “Le Marmotte”. Waarschijnlijk de zwaarste prestatietocht in de Franse Alpen, met dit jaar 5 beklimmingen, waarvan de Glandon, de Croix de Fer en Alpe d Huez van de buitencategorie zijn.

Op 6 juni ben ik tijdens een ritje in een groep gevallen. Klassiek voorbeeld van een over het hoofd gezien paaltje op de weg. Mijn rechterknie gestoten op het asfalt. Uitgerekend mijn chocoladeknie. 3 x aan geopereerd. Een keer een cyste verwijderd die aan de meniscus zat en 2 x een kijkoperatie om zwevend kraakbeen te verwijderen.

De valpartij was op zaterdag en maandag met een stijve en dikke knie toch afgereisd naar Italië. Toegegeven, fietsen ging net, lopen deed pijn. Strekken van de knie was erg lastig en pijnlijk.

Rutger en Anton van Fysio 0519, die gelukkig voor mij mee waren, zagen mij rondkrukken en hebben me elke dag ca. een kwartier onder handen genomen. Ik had er weinig vertrouwen in omdat het voor mij voelde als een probleem in het gewricht, maar het bleken toch de spieren rond de knie te zijn samen met vochtophoping in de knie die mijn mobiliteit belemmerden.

Met stevige massage en dry needling, waarbij middels kleine naaldjes in de spieren als het ware elektrische schokjes worden gegeven om de spieren te ontspannen. Het werd echt elke dag beter. Ik kreupelde naar binnen en wandelde weer naar buiten.

Ik heb de hele week redelijk pijnloos kunnen fietsen. De reactie op de inspanningen werd op de massagetafel door Rutger en Anton ’s avonds vakkundig weggewerkt.

Terug in Nederland ben ik nog 2 keer behandeld, bij Fysio 0519, in aanloop naar 4 juli, de dag van de Marmotte. Ik heb vorige week pijnloos kunnen fietsen en onderweg nog even aan de beide mannen gedacht.

Bij een eventuele volgende blessure weet ik waar ik moet zijn! Nogmaals dank.”